Naše oblíbené letní recepty z borůvek a hub

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč
  • 1 vejce
  • 1 hrnek cukru
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka (kefíru)
  • 1 hrnek polohrubé mouky (Universal Mehl)
  • 1 hrnek hrubé mouky (griffiges Mehl)
  • špetka soli
  • ½ prášku do pečiva (Backpulver)
  • borůvky
  • drobenka – máslo, cukr, hrubá mouka
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané remosky, víko jsme už předem rozehřáli. Pečeme asi 20 min.

Kynuté borůvkové knedlíky

  • 500 g polohrubé mouky (Universal Mehl)
  • kostka droždí nebo sáček sušeného droždí (Backhefe)
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 1 lžíce cukru
  • 250 ml vlažného mléka

Zpracujeme těsto, které necháme asi hodinu kynout. Tvoříme knedlíky, vaříme 8 min buď ve vroucí vodě nebo v páře (na pařáčku, který lehce pomastíme, aby se knedlíky nelepily, nebo použijeme čistý látkový kapesník). Knedlíky sypeme cukrem, pokapeme máslem, tvrdý tvaroh na strouhání tu neseženete, měkký ano - Topfen).

Zapečené těstoviny s houbami

Naše oblíbené letní jídlo s houbami zapečené v Remosce.